...

Dezinsectie Furnici

Denumire:

Furnicile (Formicidae)

Dimensiuni:

13-15 mm , 22-30 mm;

Culoare:

maro, rosu, negru

Furnicile sunt insecte sociale care traiesc in colonii si sunt foarte eficiente in colectarea de alimente si construirea de cuiburi. Acestea fac parte din familia Formicidae si sunt inrudite cu viespile si albinele. Traiesc in comunitati organizate cu roluri foarte bine stabilite in cadrul cuibului. De obicei intra in casele oamenilor in cautarea de hrana, provocand daune mai mult sau mai putin importante, un exemplu de o paguba majora reprezentand o construirea cuibul in lemnul caselor. 

Acestea au tendinta sa isi faca intrarea in locuintele oamenilor prin crapaturi mici si pentru ca celelate furnici din cuib sa le urmeze si sa isi gaseasca drumul catre hrana lasa in urma niste feromoni dupa care sa se ghideze. Intra in cladiri si case in cautarea de adapost, hrana si pentru a scapa de caldura, vreme umeda sau ploioasa. Bineinteles daca sursa de hrana devine inaccesibila au tendinta sa paraseasca locatia. 

Furnicile au corpul segmentat in trei parti si anume capul, toracele si abdomenul avand un mijloc ingust ce le face sa para fragile insa acest lucru este departe de adevar, poseda 6 picioare foarte putrenice acestea avand capacitatea de a ridica greutati de 20 de ori mai mari decat propiul corp.

CATEVA METODE SIMPLE PRIN CARE PUTEM SA SCAPAM DE FURNICI

  • Curata toate suprafetele de jur imprejurul casei, furnicile sunt atrase de frimituri si orice resturi
    alimentare scapate accidental pe jos de aceea este foarte important sa pastrati in casa cat mai curat
    posibil. Se recomanda sa curatati resturile alimentare din bucatarie, sa depozitati mancarea in
    recipiente sigilate si sa curatati cu regularitate podelele si alte suprafete.
  • Folositi capcane de prindere. Se pot utiliza o capcana de furnici sau de viespi care atrage furnicile,
    care le pastreaza in interiorul capcanei. Aceste capcane pot fi cumparate in magazinele pentru
    animale de companie sau in magazinele de gradinarit.
  • Puteti sa apelati si la metode naturiste pentru respingerea lor printre acestea putem enumera:
    – Apa cu usturoi sau cu boabe de piper – acest amestec pare sa le displaca furnicile si le poate
    alunga in cateva ore. Pisati catei de usturoi sau boabele de piper lasati le la macerat peste
    noapte dupa care le fierbeti timp de 15 minute. Puneti amestecul intru pulverizator si stropiti
    zona in care ati vazut furnicile.
    – Coaja de portocala – dati coaja de portocala printr o razatoare si lasati furnicile sa le care in
    musuroi, unde vor muri in scurt timp din cauza substantelor toxice pentru ele ce aflate in coaja
    de portocala.
    – Bicarbonat de sodiu- bicarbonatul pare a fi bun la toate inclusiv in respingerea furnicilor, punel
    in calea lor si acestea vor disparea. De asemenea puteti folosi si otet amestecat cu ulei esential
    de menta sau arbore de ceai.
    – Ceai de pelin sau zeama de lamaie- Infuzia de pelin pulverizata in directia lor le va face sa evite
    zona, pelinul fiind o palanta foarte amarea, aceeasi reactie avand o si la zeama de lamaie.

  • Daca metodele anterioare nu funcționeaza, puteti folosi insecticidele pentru a distruge coloniile de furnici. In cazul in care decideti sa utilizati un insecticid, cititi cu atentie instructiunile de utilizare si aplicatile conform instructiunilor de folosire.
  • Intr un final daca problemele cu furnicile persista si nici una din metodele de mai sus nu au avut nici
    un deznodamant este momentul sa apelati la un specialist in controlul daunatorilor pentru care va
    stam la dispozitie.

CUM SE FACE O DEZINSECTIE PROFESIONALA

In functie de locul unde e infestarea se alege tratamentul si formularea insecticidului. Pot fi combatute cu aproximativ orice solutie aplicata prin pulverizare ULV-ul (ultra low volume), in concentratii destul de mici. In momentul aplicarii unui tratament de contact vor fi eliminate doar furnicile de la suprafata insa musuroiul nu va fi distrus. Astfel sursa infestarii nu va disparea, iar insectele vor reaparea in scurt timp.
In interiorul cladirilor de marime mica sau medie putem face dezinsectia prin aplicarea de substante
insecticide cu o pompa de joasa presiune. Acest tip de combatere ne garanteaza ca atingem toate zonele si traseele prin care se deplaseaza furnicile, reusind astfel sa le inlaturam intr-un timp destul de scurt.

Pulverizarea de substante insecticide cu ajutorul unui atomizor este un tip de tratament pe care il facem de regula la exterior, pe suprafete mai mari pentru a economisi timpul dumneavoastra. Principiul este acelasi ca si in cazul aplicarii cu o pompa de joasa presiune, numai ca putem face totul intr-un timp foarte scurt.


Varianta de tratament cea mai recomandata este aceea insecticidelor cu actiune prin ingestie. Insecticidele de acest fel au in compozitie atractanti pe baza de sucroza si proteine, dar si feromoni pentru cresterea atractivitatii in randul populatiilor de furnici. Acest tip de tratament pune foarte mult accent pe caracteristica biologica a speciei, de mutare a hranei in musuroiul comun, in felul asta facilitand in scurt timp contaminarea intregii populatii active care va scadea astfel cu circa 10 – 20% in
fiecare zi, atingandu-se exterminarea completa a coloniei in 7 – 14 zile de la prima aplicare a insecticidului.

O alta metoda insecticide sub forma de gel. Aceastea sunt ambalate sub forma de “capcana” sau de seringa. Sunt de obieci niste cutiute din plastic in interior carora se afla insecticidul sub forma de gel, gata preparat. Acest tip de produs se foloseste acolo unde spatiul nu permite aplicarea gelului direct – unde sunt copii mici si animale de companie. Insecticidul este capsulat si greu accesibil copii mici si animale de companie. Capcana trebuie pregatita inainte de a fi montata si apoi se pune cat mai aproape de traseul deja existent al furnicilor. Se va observa cum acestea vor intra si ulterior iesi din capcana
carand in cuib particole de insecticid. 

Daca va confruntati cu aceste probleme apeleaza cu incredere la echipa noastra de profesionisti. Avand o bogata experienta in dezinsectie te putem asigura ca esti pe maini bune si orice situatie va fi gestionata asa cum se cuvine. Solicita sprijinul cand ai nevoie de servicii de dezinsectie in Bucuresti sectoar 1-6, cat si in Ilfov. Personalul firmei noastre va sta la dispozitie si va ofera servicii complete cu substante si echipamente profesionale pentru eliminarea acestor paraziti si nu numai.

Nu neglija aceste probleme!  Pentru a scapa de gandaci, personalul calificat procedeaza la realizarea dezinsectiei in doua etape apeland la solutii profesionale, prima etapa vizeaza exterminarea insectelor deja existe, iar in cea de a doua, ce nu va depasi o distanta mai mare de 15 zile, se distrug puii ce ies din ouale depuse de femele. 

Gandacii sunt adevarati inamici pentru tine si cei dragi, si fara sa iti dai seama poti ajunge intr o situatie mai complicata decat ai apreciat initial. Apeleaza cu incredere la serviciile noastre de dezinsectie gandaci Bucuresti sector 1 – 6 cat si Ilfov, si vom intervenii in cel mai scurt timp pentru a readuce confortul in locuinta ta.

Contacteaza-ne la numarul de telefon : 0773.879.626, pe pagina de Contact sau consulta preturile.

FORMULAR DE CONTACT

DATE DE CONTACT

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.