...

Dezinsectie Plosnite de pat

Denumire:

Plosnite de pat ( Cimex lectularius)

Dimensiuni:

4-5 mm

Culoare:

brun-roscat;

Plosnitele de pat cunoscute stiintific sub denumirea Cimex lectularius, au un corp aplatizat si usor flexibil, de culoare brun-roscat variind pana la tonuri deschise de brun usor transparent. Datorita conformatiei se pot ascunde cu usurinta in locuri mici si inguste, cum ar fi cusaturile saltelei, tapiteriei patului, a canapelelor sau fotoliilor pana chiar si in cusaturile lenjeriei de pat sau a hainelor. Sunt insecte parazite ce se hranesc cu sange, de cele mai multe ori al unei gazde umane dar supravietuiesc cu usurinta si pe animale precum cainii, pisicile, pasarile sau rozatoarele. Aceaste insecte nu sunt cunoscute ca purtatori ale vreunei boli, intepatura lor putand sa cauzezen doar reactii alergice, mancarimi sau eruptii cutanate. Muscaturiele plosnitelor sunt distinctive, apar ca randuri lungi succesive de puncte rosii, insectale se deplaseaza putin cate putin repetand fapta pana ajung la satietate.

Sunt insecte parazite ce se hranesc cu sange, de cele mai multe ori al unei gazde umane dar supravietuiesc cu usurinta si pe animale precum cainii, pisicile, pasarile sau rozatoarele. Aceaste insecte nu sunt cunoscute ca purtatori ale vreunei boli, intepatura lor putand sa cauzezen doar reactii alergice, mancarimi sau eruptii cutanate. Muscaturiele plosnitelor sunt distinctive, apar ca randuri lungi succesive de puncte rosii, insectale se deplaseaza putin cate putin repetand fapta pana ajung la satietate.

MOD DE ATAC

Plosnitele prefera zonele întunecate, linistite, in vecinatatea gazdei de la care incearca sa se hraneasca si ataca de cele mai multe ori noaptea. Acestea sunt atrase de dioxidul de carbon si caldura degajata de un corp fie el uman cat si animal. De cele mai multe ori gazda nu simte muscatura fiindca acestea strapung usor pielea, pruritul incepand abia dupa ce insecta si-a terminat opsatul si este deja inapoi in ascunzisul sau. Alt lucru important de stiut este si faptul ca plosnitele au tendinta de a trai mult si pot supravietui si pana la 2 luni fara a se hrani, asa ca nu va faceti sperante sa vor muri de la sine.

REPRODUCERE

Un factor important de avut in vedere cand vine vorba de sanatatea ta si confortul casei tale, este capacitatea acestor insecte de a se reproduce extrem de repede. Trebuie stiut ca atunci cand este favorizata de un mediu calduros, o femela poate depune de la 200 pana la 500 de oua. Este lesne de inteles ca atunci cand ai reusit sa identifici un astfel de parazit in casa nu este timp de pierdut, trebuie sa actionezi cat mai repede pentru a nu te trezi cu intreaga casa infestata.

CUM APAR PLOSNITELE?

Plosnitele de cele mai multe ori apar in hoteluri, pensiuni, spitale, le poti aduce in bagaje, pe haine din parc sau cinematograf, pot folosi ca vehicul de transport mobilierul second hand, electrocasnicele, covoare sau haine vechi si in general obiecte care au stat intr-un spatiu infectat. Trebuie precizat ca daunatoarele pot fi intalnite atat in spatii curate cat si in spatii mai putin curate, acestea pot migra rapid intr-o incapere in alta sau acolo unde exista blocuri de apartamente se pot aseza pe covoarase fiind transportate foarte usor in locuinta ta.

CUM SCAPAM DE ELE?

Combaterea acestor paraziti este mai dificila comparativ cu ce a altor daunatori. Este indicat sa se ceara ajutorul unei firme profesionale de dezinsectie cu personal specializat ce poate evalua gravitatea situati si identifica locurile de posibila infestare ca ulterior sa poata aplica un tratament personalizat, adecvat situatiei intalnite.
In general se folosesc substante biocide ce actioneaza asupra sistemului nervos al insectei. Acestea se aplica cu ajutorul unu pulverizator manual sau motorizat, bineinteles in functie de dimensiunea suprafetei afectate.
De asemenea in functie de gravitate situatiei se poate opta si pentru insectidice de tip aerosol ce se este aplicat in mod normal dupa insecticidele prin pulverizare. Acestea irita plosnitele facandule sa iasa la suprafata unde ajung in contact cu solutia aplicata initial. Pentru acest tratament se recomanda inchiderea usilor, geamurilor si parasirea locatie pentru cateva ore cat timp aerosolii isi fac efectul, substanele degajate fiind iritante si pentu om.

Nu negija sau pierdet timpul cand ai deaface cu plosintele. Personalul firmei noastre iti sta la dispozitie si
iti ofera servicii complete cu substante si echipamente profesionale ce vor elimina acesti paraziti din
locurile greu accesibile sau vizibile tie. Apeleaza cu incredere la serviciile noastre de dezinsectie Bucuresti sector 1-6 cat si Ilfov, si vom interveni in cel mai scurt timp pentru a readuce confortul in
locuinta ta.

Contacteaza-ne la numarul de telefon : 0773.879.626, sau prin formularul de contact.

Preturi Dezinsectie

Dezinsectie Plosnite

Dezinsectie Gandaci de bucatarie

*Pentru Asociatii De Proprietari, Companii sau alte tipuri de daunatori va rugam sa ne contactati prin formularul de mai jos sau la numarul de telefon 0773.879.626

FORMULAR DE CONTACT

DATE DE CONTACT

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.