...

Dezinsectie Muște

Denumire:

Musca de casa (Musca Domestica)

Dimensiuni:

5-8 mm

Culoare:

negru

Musca de casa este o specie familia Muscidae cea mai raspandita specii de musca reprezentand un total
de 91% din totalul mustelor care intra in casele oamenilor. Este considerata vector de transmitere
pentru o multitudine de boli, prezintand un risc pentru sanatate oamenilor si a animalelor in general.
Mustele pot transmite peste 100 de boli printre care amintim tuberculoza, hepatita A, salmonela, E-coli,
holera, conjunctivita, meningita, poliomielita, febra tifoida, encefalita, dizenteria sau diferiti viermi
paraziti.
Din aceste motive, este intotdeauna necesar sa scapam de mustele care ne invadeaza casa sau curtea,
indiferent ca acestea se afla in numar mare sau redus. Cu siguranta, mustele sunt greu de prins,
deoarece ele zboara foarte repede si sunt istete, insa exista metode eficiente care pot elimina in
totalitate existenta mustelor din gospodaria ta.

CARACTERISTICI GENERALE

Lungimea mustelor adulte este de 5 – 8 mm, femelele de musca fiind putin mai mari decat masculii. Au toracele este de culoare gri strabatut de 4 linii negre longitudinale acestea fiind semne distinctive. Capul este bine separat de torace prin gatul subtire si mobil iar intregul corp este acoperit de un strat de puf, cu rol de protectie. Musca zboara cu o singura pereche de aripi bine dezvoltate si transparente. Picioarele se termina cu doua gheare si doua pernite lipicioase. 

Mustele isi depun ouale in aproape pe orice material organic cald, de la materii fecale, lesurile animalelor, pana la vegetatia in putrefactie, toate acestea reprezinta medii excelente de inmultire. In medie, ciclul de viata al unei muste este de 30 zile ceea ce inseamna ca nu au o durata de viata prea mare, cu toate acestea in scurta lor viata reusesc sa realizeze destul de multe. Mustele de casa pot depune pana la 500 oua in timpul vietii lor deci o infestare poate sa apara rapid prin intermediul noilor
generatii.

HRANA

Mustele se hranesc cu diverse lichide vegetale sau organice, aparatul bucal fiind adaptat pentru a sorbi. Din cauza faptului ca dieta lor este bazata pe lichide, mustele defeca des si de fiecare data cand aterizeaza pe o suprafata. In timpul hranirii din aceste surse mustele se contamineaza cu virusi, bacterii, oua de viermi paraziti, etc. care pot supravitui zile intregi in sau pe corpul mustelor. Odata ajunse in contact cu hrana consumata de oameni mustele infesteaza hrana cu agentii patogeni pe care ii poarta,
prin contact simplu, defecare si în special prin regurgitare. Regurgitarea face parte din procesul de hranire al mustelor, pentru ca acestea nu pot sa consume hrana solida, iar pentru a se hrani dizolva mai intai hrana cu sucuri gastrice..

Iata cateva sfaturi pentru a scapa de muste pana sa decideti sa apelati la specialistii in dezinsectie:

  • Mentineti o igiena buna in locuinta. Pastrati bucataria si baia curate si ordonate, iar resturile alimentare sa nu fie lasate pe masa sau in alte locuri.
  • Asigurati-va ca toate cosurile de gunoi exterioare si cosurile interne sunt spalate si au capace etans.
  • Indepartarea alimentelor in descompunere, cum ar fi carnea, fructele, legumele si fecalele, deoarece acestea atrag musca comuna.
  • Inlocuiti plasele pentru ferestre si usi in caz ca acestea sunt perforate pentru a preveni intrarea mustelor in interior.
  • Curatati dupa animale de companie – nu numai ca fecalele sunt un loc perfect de reproducere pentru muste, dar pot ateriza acolo inainte de a ateriza pe mancarea dvs.
  • Folositi spray-uri si alte solutii insecticide pentru a elimina mustele. Acestea pot fi gasite in magazinele cu produse si accesorii pentru gradinarit sau in supermarket-uri. Utilizatile conform instructiunile inscrise pe ambalaj.
  • Mustele ce apar izolat, pot fi omorate cu clasicul plici de muste. Alte metode ce au succes in combaterea mustelor sunt hartia de muste, plasele de muste, spray — urile impotriva insectelor si lampile UV. In restaurante, hoteluri si intreprinderi din industria alimentara este recomandabila folosirea lampilor UV în locul aplicarii celorlalte metode, din motive estetice.
  • Instalati ventilatoare si sisteme de aer conditionat pentru a mentine interiorul rece si mai putin atractiv pentru muste.
  • Acoperiti sau sigilati mancarea pentru a preveni mustele sa ajunga la alimente.
  • In general, in timpul verii, este dificil sa evitati complet mustele, dar urmand sfaturile de mai sus, puteti reduce numarul lor in casa.

CUM SE FACE DEZINSECTIA PROFESIONALA IMPOTRIVA MUSTELOR?

Tratamentul pentru combaterea mustelor se executa prin procedee specifice de pulverizare si pensulare, substantele se vor aplica pe pereti in locurile in care vor decide specialistii DDD. Una din metodele abordate este metoda chimica. Aceasta metoda implica utilizarea de insecticide pentru a ucide mustele. Insecticidele pot fi aplicate sub forma de spray, pulverizare sau fumigatie, si sunt aplicate in locurile in care mustele se pot aduna. Substantele folosite fac parte din grupele III si IV de toxicitate si NU sunt daunatoare vietatilor cu sange cald (omului si animalelor de companie) dupa uscare!

Alta metoda ce poate fi abordata este tratament cu lumina UV, aceasta metoda implica utilizarea de lampi UV pentru a atrage mustele intr-o trapa speciala, unde sunt separate si distruse.

In functie de gravitatea situatiei si evaluarea care se va face la fata locului personalul specializat va hotara care vor vi metodele abordate in funtie de fiecare caz in parte, alegand astfel un tratament personalizat in functie de gravitatea situatiei.

Daca va confruntati cu aceste probleme apeleaza cu incredere la echipa noastra de profesionisti. Avand o bogata experienta in dezinsectie te putem asigura ca esti pe maini bune si orice situatie va fi gestionata asa cum se cuvine. Solicita sprijinul cand ai nevoie de servicii de dezinsectie in Bucuresti sectoar 1-6, cat si in Ilfov. Personalul firmei noastre va sta la dispozitie si va ofera servicii complete cu substante si echipamente profesionale pentru eliminarea acestor paraziti si nu numai.

Gandacii sunt adevarati inamici pentru tine si cei dragi, si fara sa iti dai seama poti ajunge intr o situatie mai complicata decat ai apreciat initial. Apeleaza cu incredere la serviciile noastre de dezinsectie Bucuresti sector 1 – 6 cat si Ilfov, si vom intervenii in cel mai scurt timp pentru a readuce confortul in locuinta ta.

Contacteaza-ne la numarul de telefon : 0773.879.626, pe pagina de Contact sau consulta preturile.

FORMULAR DE CONTACT

DATE DE CONTACT

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.