...

Dezinsectie Paienjeni

Denumire:

Paianjenii (Ord. Arahnide)

Dimensiuni:

0.3-250 mm variaza in functie de specie

Culoare:

Alb, rosu, negru, etc.

Desi de obicei acestia sunt cunoscuti ca insecte, paianjenii fac parte din regnul arahnidelor cu peste 40.000 de specii raspandite pe toate continentele. Principala caracteristica ce ii diferentiaza de alte vietuitoare este capacitatea de a tese plasa de matase pe care o folosesc pentru vanat, si venin cu ajutorul caruia isi ucid prada.
Insa desi toti paianjenii au venin sunt foarte putine specii al caror venin este periculos pentru om si animale,in general acestia ii musca doar pentru a se apara. Muscatura lor nu este mortala, dar provoaca dureri. Din categoria paianjenilor ce sunt periculori la noi in tara singurul paianjen care prezinta o amenintare pentru oameni este Vaduva Neagra.
Paianjenii au si beneficii pentru ca se hranesc cu daunatori mai problematici, cum ar fi gandacii, tantarii si mustele insa cu toate acestea, invazia de paianjeni intr-o casa nu este deloc placuta si trebuie exterminata imediat.

CARACTERISTICI ANATOMICE

Organele de simt ale paianjenilor sunt foarte diverse. Vederea este asigurata de cateva perechi de ochi simpli numiti oceli. Ochii mediani sunt adaptați la vederea diurna, iar celelalte perechi sunt adaptate la vederea in intuneric. Paianjenii isi recunosc semenii la distanta de 20 – 30 cm, iar unele specii au capacitatea de a vedea in culori.
Simtul tactil este dat de niste perisori tactili de pe suprafata corpului cu ajutorul carora receptioneaza vibratiile si oscilatiile de temperatura ale aerului, de asemenea acestea receptioneaza si undele de presiunea din aer create de sunet. Astfel, paianjenii sunt capabili sa localizeze provenienta si directia sunetelor.
Sistemul nervos la arahnide este reprezentat de creier si de ganglioni ce sunt conectati prin nervi laterali formand un inel de la care pornesc nervi catre membre si catre organele interne. Creierul reprezinta centrul de procesare o informației provenite de la organele de simt si de comanda, este relativ foarte dezvoltat ca sa permita o adaptare lejera la schimbarile din habitatul lor.
Gura paianjenilor este alcatuta din niste lamele cu ajutorul carora farama cuticulele prazii, iar in interior au niste glande salivare al carui continut este injectat in prada paralizata anterior cu venin. Organele interne ale prazii sub influenta enzimelor incep sa se descompuna. Astfel, are loc digestia partiala si extrabucala. Apoi, paianjenul aspira continutul lichefiat al prazii pana nu ramane doar cuticula.
Glandele ce produc panza paianjenilor numite glande sericigene sunt localizate in partea posterioara iar canalele acestor glande se deschid prin niste orificii ce secreta o substanta vascoasa ce se intareste, din care paianjenii tes cu ajutorul picioarelor posterioare firele de matase.

METODA DE VANATOARE

Dupa cum e bine stiut metoda prin care isi captureaza prazile este cu ajutorul panzelor lipicioase pe care le tes in mod strategic, pozitionare spatiala a panzelor permitand astfel anumitor specii de paianjen sa prinda insecte diferite, spre exemplu, cu ajutorul panzelor orizontale se prind insecte ce sar sau care zboara printre vegetatia joasa iar cu ajutorul celor verticale insecte care zbora orizontal. De obicei plasele sunt atat de subtiri incat sunt insesizabile de insecte iar paianjenii imediat reactioneaza la vibratiile firelor panzei in momentul in care prada este prinsa.

CUM SE FACE DEZINSECTIA IMPOTRIVA PAIANJENILOR

Este evident ca aveti o problema cand vedeti o multime de panze subtiri ce desi le curatati tind sa reapara foarte repede. Pentru a putea controla si elimina populatia de paianjeni domestici trebuie mai intai identificate toate zonele posibile de acces.

Iata cateva metode la care puteti apela inainte de a solicita ajutor profesional:

 • Reparati plasele si benzile din jurul ferestrelor, usilor si a gurilor de aerisire. Orice mica
  deschidere sau crapatura poate fi folosita de aceste insecte sa va patrunda in locuinta
 • Maturatul si apiratul constant. Paianjenii pot fi aspirati din locurile unde se ascund iar mai apoi
  trebuie avut in vedere curatarea saculetului aspiratorului afara pentru ca acestia sa nu isi
  gaseasca calea inapoi in locuinta dumneavoastra.
 • Curatarea zilnica a locurilor unde se ascund paianjenii poate ajuta la controlarea lor.
 • Utilizarea insecticidelor, puteti utiliza un insecticid din comert si sa il aplicati in locurile in care
  stau acestia. Alegeti un insecticid sigur si testat, care nu va afecta sanatatea dumneavoastra sau
  a animalelor de companie.
Insa daca in ciuda punerii in practica a acestor metode nu ati reusit sa scapati de paianjeni va sfatuim sa apelati la ajutor profesional, pentru care va stam la dispozitie.
Pentru a alege insecticidul pe care il folosim trebuie mai inati sa identificam cu ce tip de paianjeni ne confrunta si suprafata ce urmeaza sa fie tratata. Dupa alegerea insecticidului se va curata si igeniza zona pentru a scapa de toate panzele, ouale si orice alte resturi lasate de acestia.
Alegerea metodei de aplicare se va face in functie de cazul intalnit si care sa se potrivi nevoile dumneavoastra, cum ar fi pulverizarea sau aplicarea cu ajutorul unui atomizor sau unui dispozitiv de nebulizare. Se vor trata toate zonele in care au fost identificati paianjeni si ne vom asigura ca vom aplica bine in colturile, crapaturile, spatiile dintre pereti si podele și orice alte locuri pe care paianjenii le-ar putea utiliza pentru a se ascunde.
Tratamentul se va reaplica ori de cate ori este nevoie pana la eliminatea acestora si de asemenea ne vom asigura ca locuinta dumneavoastra nu este infestata de alte insecte pentru ca de obicei paianjenii au tendinta sa se inmuteasca si sa stea intr un mediu in care gasesc insecte cu care sa se hraneasca.

Dezinsectie Gandaci De Bucatarie Bucuresti

Daca va confruntati cu aceste probleme apeleaza cu incredere la echipa noastra de profesionisti. Avand
o bogata experienta in dezinsectie te putem asigura ca esti pe maini bune si orice situatie va fi
gestionata asa cum se cuvine. Gandacii sunt adevarati inamici pentru tine si cei dragi, si fara sa iti dai seama poti ajunge intr o situatie mai complicata decat ai apreciat initial. Apeleaza cu incredere la serviciile noastre de dezinsectie gandaci Bucuresti sector 1 – 6 cat si Ilfov, si vom intervenii in cel mai scurt timp pentru a readuce confortul in locuinta ta.

Contacteaza-ne la numarul de telefon : 0773.879.626, pe pagina de Contact sau consulta preturile.

FORMULAR DE CONTACT

DATE DE CONTACT

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.