...

Sobolani

Denumire:

Sobolanul cenusiu (Rattus norvegicus)

Dimensiuni:

21-28 cm

Culoare:

Cenusiu

Sobolanul cenusiu cunoscut sub denumirea lui stiintica Rattus norvegicus este o rozatoare ce este intalnite atat la sate cat si in mediile urbane in locatii cum ar fi depozitele, grajdurile, pivnitele, in subsolurile cladirilor, diferite spatii de depozitare a gunoaielor, canalizari si orice alte locuri unde poate gasi adapost si hrana. Spre deosebire de soareci, acestia au dimenisiuni mult mai mari ajungand pana la 21-28 cm lungime, au un bot usor acvilin iar cei doi incisivi din fata sunt mari si intr-o continua crestere pe parcursul vietii, ceea ce ii determina sa roada constant suprafete dure pentru a-si mentine dintii la o lungime usor de gestionat.
Sunt animale active preponderent nocturne si desi noi ii vedem doar ca pe niste animale dizgratioase sau scarboase, acestia sunt in realitate animale foarte inteligent fiind de cele mai multe ori circumspecti in ce priveste obiectele necunoscute peste care dau in cautarea lor de hrana. Acesta prudenta si scepticism poate face sobolanii destul de dificil de prins intr-o capcana clasica mai ales daca animalul a mai intalnit si recunoaste obiectul.

REPRODUCERE

Aceste rozatoare tind sa traiasca in grupuri de 50 pana la 300 de indivizi si se inmultes repede. O femela ajunsa la maturitate poate da naste de 2-7 ori in decurs de un an de zile, facand pana la 10 pui per nastere, de aceea daca se intampla sa depistati o astfel de rozatoare va recomandam sa apelati cat mai repede la serviciile unei firme de deratizare. O interventie rapida poate preveni sau depista infestarea in faza incipienta pana sa se ajunga la probleme mult mai acute.

HRANA SI PAGUBE

Sobolanii au tendinta de a manca aproape orice, de la cereale, frunze, fructe, insecte pana la oua, carne, viermi si gunoaie. Cand vremurile sunt disperate, pentru a supravietui sunt in stare sa manance cadavre sau sa se canibalizeze intre ei.
Isi fac adese ori veacul sau se cuibaresc pe langa orice fel de sursa se apa, cum ar fi un canal de scurgere, locuri inundate, unde se acumuleaza apa ploilor sau canalizari, fapt ce se datoreaza ca aportul de apa pentru ei este la fel de important ca cel de alimente.
In obiectivul lor de a-si cauta hrana si a-si toci dantura si ghearele, sobolanii rod neincetat materiale cum ar fi cabluri, mobila, plastice, acestia pot face gauri in podea sau in pereti.

Contacteaza-ne la numarul de telefon : 0733.879.626, pe pagina de Contact sau consulta preturile.

DE CE SUNT PERICULOSI SOBOLANII

Avand in vedere mediile din care provin, prin care umbla si alegerile precare in alegera hranei, ii face pe acestia sa fie purtatorii a unei varieatiuni foarte mare de virusi, bacterii si paraziti care pot cauza afectiuni grave oamenilor. Prin contaminarea locurilor si mancarii cu blana, fecale, urina si muscatura, cauzeaza diverse boli printre care se numara pneumococul, trichineloza, febra hemoragica, taxoplasmoza, virusii febrei Lassa, virusi Lyssa (agenti patogeni ai rabiei), Salmonella si multe altele. Este important de avut in vedere ca sobolanii cand se simt amenintati pot musca, iar persoanele muscate sunt predispuse la infectiile cu tetanos.

LUCRURI CE SEMNALEAZA PREZENTA SOBOLANILOR IN CASA TA

Primele semne ca soboanii v-au vizitat locuinta, asa cum poate ca ati intuit deja , sunt cutiiile, mobilierul, cablurile roase si traseul de exremente si pete de urina pe care le lasa in urma lor de-a lungul cailor pe care le urmeaza.

METODE PRIN CARE POTI SCAPA DE SOARECI

In comert exista diverse capcane si dispozitive pentru sobolani, dar de cele mai multe ori pentru ca acestia sunt niste animale destul de inteligente capcanele nu sunt eficiente. Cel mai indicat este sa apelati la o firma de deratizare care sa poata sa extermine rozatoarele nepoftite. Tratamentele de deratizare sunt adaptate in functie de spatiul si gravitate situatiei, si variaza de mediul infestat. Spre exemplu la interior se pot aplica substante profesionale ce nu se gasesc in magazine destinate publicului larg ci se comercializeaza doar firmelor de deratizare pentru ca au un grad de toxicitate sporit, pe cand la exterior se pot amplasa statii de intoxicare pentru rozatoare de jur imprejurul unui perimetru, statii ce mai apoi trebuie verificate la un interval de timp de personalul calificat al firmei de deratizare. Nu amanti interventia asupra acestor rozatoare crezand ca veti putea rezolva singuri.
Nu negija sau pierdet timpul cand ai deaface cu plosintele. Personalul firmei noastre iti sta la dispozitie si iti ofera servicii complete cu substante si echipamente profesionale ce vor elimina acesti paraziti din locurile greu accesibile sau vizibile tie. Apeleaza cu incredere la serviciile noastre de dezinsectie Bucuresti sector 1-6 cat si Ilfov, si vom interveni in cel mai scurt timp pentru a readuce confortul in locuinta ta

Contacteaza-ne la numarul de telefon : 0773.879.626 sau prin formularul de contact.

FORMULAR DE CONTACT

DATE DE CONTACT

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.